Dla Banków Żywności jedzenie jest dobrem, którym trzeba mądrze gospodarować: ponad 2 miliony osób w Polsce żyją poniżej granicy skrajnego ubóstwa, tymczasem rocznie marnuje się 9 milionów ton żywności, a do marnowania przyznaje się 24% badanych (Millward Brown SMG/KRC na zlecenie Federacji Polskich Banków Żywności). Przegapianie terminów przydatności do spożycia, zbyt duże porcje i zakupy – to najczęstsze prz[...]
Przeczytaj cały artykuł na ten temat na serwisie ekologia.pl
Zobacz więcej artykułów na serwisie ekologia.pl - wykończenia wnętrz, budownictwo, porady, wiadomości, ekologia
Źródło artykułu o ekologicznych domach "Banki Żywności, ekolodzy i szefowie kuchni...": ekologia.pl Zobacz też wykończenia wnętrz - darmowe ogłoszenia budowlane.
0 komentarze:
Prześlij komentarz